skip to Main Content

Training

Alle trainingen die ik verzorg hebben te maken met teamwerk: samenwerken in een team aan de ontwikkeling van een product of als team samen een dienst leveren.

–       Agile/Scrum  Basis

–       Scrum Master

–       Agile Project management

–       Verandermanagement

–       Prince2®

Voor deze trainingen kun je na afloop examen doen en een erkende certificering behalen.

Samenwerken
De Agile en Scrum trainingen zijn gebaseerd op het Agile gedachtegoed: bij Agile werken is het zelforganiserende, vaste team dat uit verschillende disciplines bestaat belangrijk. Het team is in staat is in een relatief kort tijdsbestek concrete resultaten te boeken. Een op het eerst gezicht simpele gedachte, die zich nog steeds ontwikkelt en waarachter een wereld aan mogelijkheden schuilgaat.

Prince2® is een projectmanagement methode, die vooral sterk is in het aanbrengen van structuur in de samenwerking binnen een projectteam en met de opdrachtgever. De methode is  vooral gericht op het beheerst uitvoeren van   een project: vanaf de inrichting tot aan de oplevering van het eindresultaat.

Veranderen
Verandering zorgt voor nieuwe producten en diensten en omgekeerd, nieuwe producten zorgen voor verandering. Er ontstaan nieuwe (technische) mogelijkheden, andere wet- en regelgeving, andere maatschappelijk belangen. Hoe zorg je ervoor dat je organisatie en je team mee verandert? De theorie van verandermanagement geeft hiervoor praktische handvatten, zeker ook interessant voor de ontwikkelteams.

Advies en Begeleiding op maat

Naast de standaard trainingen maak ik veel trainingen op maat. Ik heb een uitgebreide verzameling basismateriaal waarmee we een training kunnen maken die precies is afgestemd op de werksituatie en leerdoelen van jouw team. Zo ontwikkelde ik een training Agile Projectmanagement voor een bedrijf in de engineering branche, Scrum Trainingen voor teams in verschillende gemeenten en een kennismakingsworkshop Agile werken.

De beste oplossing is overigens niet altijd een training in een groep. Ik kan je team begeleiden en zo aan specifieke doelen werken of de onderlinge samenwerking in je team verbeteren. Dit kan door de inzet van coaching, begeleiding, workshops of intervisiesessies. Daarnaast help ik beginnende Scrum Masters of Projectmanagers graag op weg bij de introductie van Agile werken en het omgaan met zelfsturende teams.

Ook een training op maat volgen?

Stel je vraag of maak een afspraak.

Neem contact op
Back To Top